Onze vakantiewoning is gelegen in het historisch hart van het pittoreske dorpje Bazel, een deelgemeente van Kruibeke. Deze ligt vlak naast de ingangspoort van het kasteel Wissekerke en het kasteelpark. Het exacte bouwjaar is onbekend maar men schat dit in  +/- 1830 gebouwd is. Ons pand heeft een uitgesproken karakter en typeert zich door de kantelen en boogvormige poort die opgetrokken is uit zandsteen.

 

De 19de-eeuwse woning was vroeger in het bezit van de familie Vilain XIIII. Deze familie was een adellijke familie met een gerenommeerde reputatie die een gevestigde waarde was in Bazel. In 1993 werd dit pand door de familie te koop aangeboden aan Katrien haar grootouders. Vanaf dan werd in het karaktervolle gebouw een lange tijd een horecazaak uitgebaat.

Authentieke charme van weleer ...

gallery/foto 1 docx - basel-waes - ingang van het kasteel-resized
gallery/vooraanzicht_met_schouw_en_poort_ingezoomd_zeer_scherp-resized

In 2016 kregen wij de mogelijkheid om deze vergeten parel om te vormen in een luxueuze vakantiewoning met oog voor detail. Onze gerenoveerde woning typeert zich langs de buitenkant door zijn authenticiteit, waar u terugkeert naar de nostalgie van weleer. Achter de authentieke gevel wordt u aangenaam verrast door de stijlvolle inrichting met oog voor detail.

Vanwaar de naam 'De Gulden Sleutels' ?

 

De naam ‘De Gulden Sleutels’ is afkomstig doordat er twee gouden sleutels deel uitmaken van het wapen van Bazel. Sinds 1976, toen Rupelmonde met de gemeente Kruibeke fuseerde, heeft dit wapen echter geen officiële status meer.

 

De twee sleutels verwijzen ook naar Sint-Pieter, de patroonheilige van Bazel. In Matteüs 16:19 zegt Jezus immers tegen Petrus: "Ik zal je de sleutels van het koninkrijk van de hemel geven."

 

Wanneer wij u de sleutel bezorgen van onze vakantiewoning, hopen wij dan ook dat uw verblijf u in de zevende hemel kan brengen. Door onze ideale ligging in Bazel, dat als tweede mooiste dorp van Vlaanderen werd gehonoreerd, zijn wij daar stellig van overtuigd dit geen probleem zal zijn.