Slaapkamer  Wissekerke

 

Deze kamer heeft zijn naam te danken aan kasteel Wissekerke, onze Bazelse trots. De kamer van 18m² is geschikt voor 3 personen en is voorzien van 2 éénpersoonsbedden. Tevens is er op de mezzanine ook een slaapplaats voorzien voor 1 persoon.  De kamer beschikt over een privé dakterras (13,5 m²) waar u heerlijk kan vertoeven en een blik kan werpen op de prachtige bomen van het kasteelpark. In deze slaapkamer is voldoende ruimte om een kinderbedje te plaatsen. Dit is de Ideale kamer voor jonge gezinnen.

 

Leuk detail:

Als u op het dakterras staat, kan u op de muur (langs de kant van het plein) zelfs nog sporen zien van het oude kalkpleisterwerk. Door een vorstschade in 1916 werd dit volledige pleisterwerk echter afgekapt, zowel aan ons pand als de toegangspoort van kasteel Wissekerke.

 

Slaapkamer  Vilain XIIII

 

Vermits ons pand vroeger in handen was van de adellijke familie Vilain XIIII, vonden wij deze naamkeuze volledig op zijn plaats voor deze kamer. 

De kamer van 11,5m² is ietsje compacter met veel lichtinval en beschikt over een tweepersoonsbed. Op de mezzanine is een slaapplaats voorzien voor 1 persoon.

Geschikt voor maximum 3 personen.

 

Leuk detail

Bent u geboeid door deze adellijke familie, dan kan u gerust een kijkje nemen in het boek over de geschiedenis van deze adellijke familie geschreven door administrateur-generaal Peter De Wilde. (verkrijgbaar in kasteel Wissekerke)

Luxueus zetelbed

 

In de leefruimte is de zetel omvormbaar tot een slaapgelegenheid voor 2 personen met afmeting van 160 cm x 200 cm.

Dit zeer comfortabel zetelbed geeft u de mogelijkheid om te slapen in een open ruimte met als optie dat u op een aangename manier TV kan kijken.

 

Leuk detail:

In de leefruimte kan u geschiedkundige elementen terugvinden die gevonden zijn tijdens de verbouwingswerken. Er is harmonie gecreëerd tussen traditionele en nieuwe elementen, waardoor de liefde voor de bijzondere geschiedenis van ons pand opvalt. We vinden dan ook dat deze bijzondere accenten in de kijker mogen staan !